Pjenušac je proizveden tradicionalnom metodom. U pjenušcu prevladavaju primarne i sekundarne arome, odnosno sortne arome, te arome koje su dobivene u fermentaciji. Osim njih u pjenušcu se nadziru i arome odležavanja u drvu i na kvascu.
“Cabernet Sauvignon” je dodano u vašu košaricu. Vidi košaricu
- ST JEROME
- Borealis, Pjenušci
Chardonnay Blanc de Blanc
![]() |
0 , 75/6 |
---|---|
![]() |
6 – 8 ⁰C |
Alkohol |
11 , 0 % vol. |
---|---|
Kiselina |
6 , 4 g/L |
Šećeri |
11 , 3 g/L |
Boja |
žute boje |
Odležavanje |
odležano u drvu (hrast) i u boci |
Vinifikacija |
prešanje grožđa , flotacija , fermentacija uz kontroliranu temperaturu |
Regija |
Zagorje – Međimurje |
Tlo |
Ilovasto , pjeskovito |
Sorta |
Chardonnay |
Vrsta vina |
Pjenušavo vino |
Profil okusa
Pjenušac Chardonnay Blanc de Blanc proizveden je tradicionalnom metodom. Ovaj pjenušac izrađen je od 100% Chardonnaya, sorte koja se često koristi za proizvodnju vrhunskih pjenušavih vina. Odležavanje u drvu na finom talogu (sur lie) tijekom procesa dozrijevanja daje ovom pjenušcu dubinu, složenost i bogatstvo okusa.
Preporuka hrana
Savršeno se sljubljuje uz delikatne plodove mora, poput škampa, kamenica ili dagnji, ribu, svježe salate, te blage sireve poput briea ili camemberta. Također je savršen kao aperitiv ili uz lagane deserte, poput voćnih tartova ili kremastih kolača.
Arome
U aromama dominiraju svježe citrusne note poput limete i grejpa, uz suptilne voćne tonove zelene jabuke i kruške. Drvene note, koje dolaze od dozrijevanja u drvu, dodaju lagane vanilijske i tostirane arome, dok fini mjehurići odražavaju svježinu i živahnost. Okus je suh, ali kremast, sa savršenom ravnotežom između kiselosti i bogatstva, koja dolazi od odležavanja na finom talogu, čineći pjenušac bogatim, ali elegantnim. Dugi aftertaste sa suptilnim mineralnim tonovima daje ovom vinu dodatnu dubinu.
Besplatna dostava
Besplatna dostava na iznos kupovine iznad 70€
Rok dostave
Dostava u roku od 3-5 radnih dana
Načini plaćanja
Kartično, Virmansko, Apple pay, Google Pay i PayPal
Povezani proizvodi